Jongeren willen volksraadpleging in Ruiselede over nieuwe sporthal

Redactie KW

Enkele jongeren uit Ruiselede zijn een petitie gestart met de vraag om een referendum te houden over het masterplan van het gemeentebestuur over de sporthal. Ze verzamelden meer dan 1.200 handtekeningen voor ze de petitie aan het gemeentebestuur overhandigden

Vorige week overhandigden enkele jongeren hun petitie aan het gemeentebestuur. Het gemeentebestuur kiest ervoor om eerst nieuwe tennisterreinen aan te leggen, een kleine polyvalente zaal te bouwen en de huidige sporthal te renoveren. De initiatiefnemers van de petitie zeggen dat er dringend nood is aan een splinternieuwe sporthal omdat de huidige infrastructuur hopeloos verouderd is en niet meer aan de vraag kan voldoen. Ze verzamelden meer dan 1.200 handtekeningen en daarmee vertegenwoordigen ze meer dan 20% van de bevolking. Zodoende kunnen ze het gemeentebestuur tot een referendum dwingen. “Zo ver is het nog niet”, zegt burgemeester Greet De Roo. “Onze administratie wil geen fouten maken en bekijkt nu welke stappen er moeten gevolgd worden. We gaan de petitie voorleggen aan de commissie voor volksraadplegingen. De commissie moet bekijken of de vraag van de jongeren ontvankelijk is”, legt de burgemeester uit :

“Ook is het niet zeker of er nog een volksraadpleging minder dan een jaar voor de verkiezingen mag georganiseerd worden. En dan moet lijst van de ondertekenaars nog gecontroleerd worden. Enkel de handtekeningen van Ruiseledenaren tellen mee.”

(KVC)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.