Jonge vandalen in Ledegem op heterdaad betrapt

Redactie KW

Woensdagnamiddag betrapte Bruno Jacques van de gelijknamige autohandel langs de Provinciebaan in Ledegem op één van zijn autoparkings acht jonge vandalen die op de daken van de auto’s liepen. Het jonge volkje vluchtte weg, maar een werknemer kon ze enkele minuten later tegenhouden. De politie kwam ter plaatse en nam ze mee voor ondervraging. Het zou gaan om acht minderjarigen uit Ledegem en Dadizele.

Toen onze reporter Bruno Jacques woensdagnamiddag ging interviewen over de feiten die zich maandag voordeden op, betrapte die opnieuw jongeren die aan het lopen waren op de vele tweedehandsauto’s op de parking. Bruno Jacques rende hen nog achterna en kon bijna één ervan overmeesteren, maar die ontglipte toch nog op het laatste moment. Onze fotograaf kon nog net een foto maken van de wegrennende jongeren.

Zes minderjarigen betrapt

Terug de straat zond Bruno één van zijn werknemers naar de achterkant van het terrein waar de jongeren waren weggelopen. Die kon er een zestal in bedwang houden. Ondertussen had de zaakvoerder de politie verwittigd, die de zes minderjarigen aan de tand voelde en meenam voor ondervraging. Twee waren kunnen ontkomen, maar de politie heeft ook die kunnen oppakken. „Maandagnamiddag zijn op diezelfde parking aan de overkant van mijn zaak ook al minderjarigen aan het werk geweest”, zegt Bruno Jacques.

10.000 euro schade

“Heel wat wagens liepen builen en blutsen op. Ook dure wagens, waarvan sommige er al verkocht waren. De jonge vandalen – ondertussen had de politie al kunnen achterhalen dat het om en viertal minderjarigen ging uit Ledegem – hadden ook brandblusapparaten leeggespoten op andere wagens. ” Bruno Jacques schat de schade aan zijn wagens op 10.000 euro.

Volgens Bruno Jacques zouden de acht jongeren die woensdag betrapt werden tussen de 12 en 14 jaar zijn. Zes zijn van Ledegem, twee van Dadizele.

(IB)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Edities De Weekbode Izegem en Roeselare) van vrijdag 13 augustus 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier