Jonge recidivist riskeert zes jaar cel

Redactie KW

De procureur in Antwerpen heeft zes jaar cel gevorderd voor een 18-jarige Bosniër uit Kontich die vervolgd wordt voor een waslijst aan feiten, die zich ondermeer in Oostkamp en Wingene afspeelden.

Naast de jongeman, die door de jeugdrechter uit handen werd gegeven, stonden ook zijn ouders terecht. Zij zijn volgens de procureur burgerrechtelijk aansprakelijk omdat ze onvoldoende toezicht op hun zoon hielden.

De zaak werd dinsdag behandeld voor de jeugdkamer van de correctionele rechtbank van Antwerpen. De beklaagde pleegde de feiten toen hij 16 was, vaak in het gezelschap van een neef. Het gaat onder meer om inbraken in Kontich, Wingene, Oostkamp en Rumst, waarbij hij het steevast op de autosleutels gemunt had. Hij ging er met een zevental wagens vandoor. Verder wordt hij nog vervolgd voor handtasdiefstallen en een carjacking in Kontich.

De jongeman kwam meermaals in aanraking met de jeugdrechter en werd ook verschillende malen geplaatst in de jeugdinstelling van Ruiselede, waaruit hij telkens ontsnapte. Volgens een gerechtpsychiater heeft de beklaagde een gebrek aan empathie. De jongeman en zijn ouders stuurden dinsdag hun kat naar de rechtbank. Vonnis op 13 oktober.

(bron: Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.