Jonge motorrijder sterft bij ongeval in Torhout

© Johan Sabbe
Redactie KW

Langs de Bruggestraat in Torhout heeft zich op verkiezingszondag even vóór 15 uur een dodelijk verkeersongeval voorgedaan. Een 24-jarige motorrijder heeft zich te pletter gereden op een stenen duiker en is over de haag in de tuin van een huis beland.

Het ongeval deed zich voor in de richting van Brugge, een eind voorbij de watertoren en het kruispunt met de Oude Gentweg. De motorrijder moet met een gigantische snelheid de controle over het stuur van zijn motorfiets verloren hebben. Hij belandde met zijn zware tweewieler eerst in de grasberm en dan tegen een stenen duiker, die totaal vernield werd. Uiteindelijk werd hij over een haag in een tuin gekatapulteerd. De woning met de bewuste tuin behoort toe aan een bejaard koppel, maar is onbewoond. Het echtpaar is naar een rusthuis in Koekelare verhuisd.

Reanimatie mocht niet baten

De dienst 100, de spoedarts en de verpleegkundigen van de MUG van het Torhoutse Sint-Rembertziekenhuis probeerden de zwaar toegetakelde jongeman nog te reanimeren, maar dat mocht niet baten. Hij stierf ter plaatse.

De Bruggestraat werd niet voor het verkeer afgesloten. De stedelijke brandweer en de politie zorgden voor het regelen van het beurtelings verkeer.

(JS)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier