Jonge man voor assisen voor doodslag

Redactie KW

In Brugge staat een jongeman terecht voor doodslag op een oudere man in Oostende meer dan drie jaar geleden. De jongen had geen thuis, en logeerde wel eens bij zijn later slachtoffer. De gastvrije man stond bekend als homo. Toen hij de jongen een keer teveel aanraakte, is die door het lint gegaan en heeft de man gedood.

De jongeman van 26 moest eerst voor de correctionele rechtbank verschijnen, voor slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. Maar uiteindelijk oordeelden experts dat het toch om doodslag ging, en moest hij naar assisen. Toch verschijnt hij op z’n eerste procesdag schijnbaar gelaten.

De jongeman blijft erbij dat hij z’n gastheer van 70 niet heeft willen doden, die 18de oktober 2007. Hij had al een moeilijke jeugd en criminele feiten achter de rug toen hij uiteindelijk in Oostende terechtkwam. Hij logeerde wel eens bij de man, een homo. Maar toen die hem benaderde, liet hij verstaan dat hij dat niet wou. Na een aanraking die avond, heeft hij de hals van zijn gastheer omklemd, en hem een klap op het hoofd gegeven, waarop die overleed.

Maandag zal de voorzitter de beschuldigde ondervragen, daarna volgen de verklaringen van getuigen. Vrijdagavond valt het vonnis. De maximumstraf voor doodslag is 30 jaar.

(ev/ld)

Meer in het nieuws van Focus vanavond vanaf 18 uur en klokvast om 22 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.