Jonge Fransman komt om bij ongeval op E40, twee anderen gewond

Redactie KW

Zaterdagmorgen omstreeks 6.30 uur zijn één dode en twee licht gewonden gevallen bij een ongeval op de E40 op enkele kilometer voor de afrit van Middelkerke richting Jabbeke.

Een personenwagen met drie inzittenden ging aan het slippen. Eén van de inzittenden, een 21-jarige Fransman uit Duinkerke, is overleden aan zijn verwondingen.

De bestuurder, een 22-jarige man uit Koksijde, verklaarde dat hij plots moest uitwijken voor een vrachtwagen. De wagen belandde daarbij in de berm, ging vervolgens enkele keren over de kop om tenslotte over een gracht in een veld naast de snelweg terecht te komen.

Door de buiteling werd één inzittende uit de wagen geslingerd. Hij werd zwaar gewond naar een ziekenhuis in Oostende overgebracht. Hij is daar later overleden.

De bestuurder en de andere inzittende, een 27-jarige uit De Panne, werden licht gewond overgebracht naar een ziekenhuis.

Intussen bevestigde het parket dat de bestuurder een positieve alcoholtest heeft afgelegd. Zijn rijbewijs is voor 15 dagen ingetrokken.

Brokstukken

De brandweer van Middelkerke en Nieuwpoort werden ter plaatse gestuurd om bijstand te verlenen bij het overbrengen van de slachtoffers naar de ziekenwagen.

Brokstukken van de wagen lagen verspreid over een honderdtal meter en moesten door de brandweer verwijderd worden.

Op de plaats van het ongeval werd één baanvak tijdelijk afgesloten, maar door het vroege uur was er weinig hinder.

(JT, foto JT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht en Het Wekelijks Nieuws Kust. Meer ook in de nieuwsflash vanaf 18u30 op Focus & WTV.

Jonge Fransman komt om bij ongeval op E40, twee anderen gewond

Bekijk hier de reportage

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.