Jong Groen vraagt aandacht voor duurzaam watergebruik in Roeselare

Redactie KW

Voor aanvang van de gemeenteraad in Roeselare pakte Jong Groen uit met een ludieke actie. Ze overhandigden aan de schepenen een fles kraantjeswater en willen daarmee aandacht vragen voor duurzaam watergebruik.

Tijdens de vragenronde stelde Yana Debusschere namens Groen een vraag over het watergebruik. “Overschakelen van mineraalwater naar kraantjeswater heeft een heleboel voordelen. Het is duurzamer dan flessenwater, goedkoper en minstens even gezond. Op jaarbasis kan dit een groot verschil maken”, zegt Yana.

“Het zou dan ook mogelijk moeten zijn om meer in te zetten op kraantjeswater en zo tot een duurzamer watergebruik te komen”, klinkt het. “Bijvoorbeeld in de watercoolers, op de gemeenteraad of drinkfonteintjes in sportstadia.”

Schepen Nathalie Muylle toonde zich heel open voor de vraag. “We zijn ondertussen al bezig met te kijken waar we dit kunnen introduceren, binnenkort zal dat al op de eerste locaties het geval zijn. Ook bij het herinrichten van de verschillende departementen houden we daar rekening mee. Wat de gemeenteraad betreft zullen we de mogelijkheden bekijken, maar ik sluit niet uit dat we de volgende gemeenteraad leidingwater zullen drinken.”

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.