Jong Groen Brugge wil alcoholverbod definitief afgeschaft zien.

Redactie KW

Jong Groen Brugge heeft de evolutie inzake het alcoholverbod in de uitgaansbuurt met interesse van nabij gevolgd. Zoals bekend is dat verbod voorlopig voor onbepaalde tijd geschorst.

” Eerst en vooral moet erop gewezen worden dat er een wereld van verschil is tussen een opschorting en een afschaffing van een besluit”, zegt Jong Groen Brugge. “De adviezen van de politie, die dit verbod zien als dé ultieme remedie tegen overlast, maken een scenario van herinvoering niet tot fictie.De jongeren wensen geen opschorting – wat inhoudt dat de meerderheid op elk willekeurig moment dit besluit kan terugdraaien. Nee de jonge Bruggeling wenst de ultieme, unanieme en eenduidige afwijzing van deze stigmatiserende maatregel”.

Alternatieven

Jong Groen doet ook enkele aanbevelingen voor de rust in de uitgaansbuurten. Zo vragen ze onder meer weekendploegen met agenten die gemotiveerd zijn om specifiek ‘s nachts in de uitgangsbuurten te patrouilleren, overleg met alle betrokken partijen en vorming voor het horecapersoneel.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier