Jonas Hillebrandt zoekt talent bij Jabbeekse kleuters

Redactie KW

In Jabbeke sporten kleuters op zaterdagochtend samen met hun ouders in de ‘Bewegingsschool’. Student Jonas Hillebrandt grijpt de lessenreeks aan om uit te zoeken hoe je talent kan detecteren vanaf een hele jonge leeftijd.

“Tijdens de Bewegingsschool laten we ouders en hun kinderen samen sporten”, legt Patrick Van Coillie van Fedes uit. “Ons doel is het bos naar de sporthal te brengen en de kleuters van 2,5 tot 6,5 jaar een avontuurlijk parcours, uitdagende spelletjes, dans… aan te bieden.”

Voor begeleider Jonas Hillebrandt uit Leke is de Jabbeekse Bewegingsschool zijn bachelorproef. “Vanaf januari is het de bedoeling dat ik in het parcours ook enkele proeven voor talentdetectie inbouw. De gegevens verwerk ik in mijn bachelorproef als Leerkracht Lichamelijke Opvoeding aan Howest in Brugge.”

Op zaterdag 21/12 en 28/12 zijn er nog twee lessen van de eerste reeks. “Ouders en kleuters kunnen zeker een kijkje komen nemen. Na nieuwjaar start de bewegingsschool opnieuw met tien sessies. Op zaterdag 11 januari is er een gratis proefles”, legt Patrick Van Coillie uit. “Daaraan deelnemen kan ook op onze andere locatie in het KA in Assebroek.”

(IN)

Meer info: www.fedes.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.