JOC De Prik voor onbepaalde tijd gesloten

Redactie KW

Na het feestgedruis naar aanleiding van 25 jaar JOC de Prik, valt binnenkort voor onbepaalde tijd een vreemde stilte rond het jeugdhuis in de Oude Rozebekestraat. Kwatongen spreken van een gedwongen sluiting op politiebevel naar aanleiding van recente feiten.

Het zal inderdaad een tijdje stil zijn rond de Atlantahal. Het JOC sluit voor onbepaalde duur de deuren. Geruchten over druggebruik en lawaaihinder steken meteen de kop op en zouden de oorzaak zijn van de sluiting. „Niets is minder waar”, zegt Arnold Vandenbussche, verantwoordelijke van de gemeentelijke jeugddienst. „Volgend weekend trekt de kern er op uit om plannen te smeden en dan is het jeugdhuis sowieso gesloten. Er wordt meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om het interieur een facelift te geven zodat moeilijk kan gezegd worden wanneer het jeugdhuis opnieuw de deuren opentterug open gaat. Daar moet niets anders achter gezocht worden. Van klachten is geen sprake. Feit is wel dat enkele kernleden afhaken zodat opvolging momenteel een probleem is”.

Commissaris Cracco van de politiezone RIHO bevestigt dat er in en rond het JOC een drugprobleem was?: „Wij hielden al een tijdje controle en stelden vast dat bepaalde mensen van buiten Hooglede probeerden in het JOC te infiltreren om daar druggebruik aan te moedigen. Er is overleg gebeurd met het bestuur dat zelf de wijze beslissing genomen heeft het JOC voor een maand of langer te sluiten als duidelijk signaal naar die mensen met slechte bedoelingen toe dat zij er niet welkom zijn. Het sluiten is in geen geval op politiebevel gebeurd, wat men ook op straat mag beweren. Het initiatief bewijst de verstandige aanpak van de leiding, waar wij uiteraard volledig achter staan”.(Geert Deceuninck)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 17 oktober 2008.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.