Jimmy Frey viert 50 jaar podium met dubbeloptreden in Brugge

Redactie KW

De Vlaamse artiest Jimmy Frey (de artiestennaam van Ivan Moerman) staat al een halve eeuw op de planken en viert dat met een dubbelconcert in de Brugse Stadsschouwburg op 25 en 26 oktober.

’50 jaar Podiumgeluk’, een initiatief van de lokale radiozender VBRO, werd woensdagochtend voorgesteld in Brugge. Vijftig jaar geleden begon Ivan Moerman zijn carrière in Frankrijk bij platenlabel Philips, maar de grote doorbraak kwam er pas een paar jaar later in Vlaanderen met zijn hit Zo mooi, zo blond en zo alleen. Een lied dat hij zelf nog steeds heel graag hoort, omdat het zweeft tussen soul en het geluid van The Beatles. Later volgden nog talloze successen met onder meer Rozen voor Sandra en Saragossa”. Jimmy Frey is inmiddels 74 jaar, maar treedt nog geregeld op. “Ik heb het applaus nog steeds nodig”, zegt hij zelf.

Terug naar de roots

Om die rijkgevulde carrière te vieren start hij eind oktober op de bühne van de Brugse stadsschouwburg met de Golden Bisband. Op vrijdag 25 oktober geeft hij een avondconcert, op zaterdag 26 oktober treedt de geboren Bruggeling ‘s middags op. Mogelijk volgen nog tal van evenementen en initiatieven voor die verjaardag, maar daarover is nog weinig bekend.

Frey zal alvast deze winter niet optreden, want hij wordt begin november geopereerd aan de knie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.