Jean Pierre Van Rossem blaast R.O.S.S.E.M. nieuw leven in

Redactie KW

Jean Pierre Van Rossem haalt zijn protestpartij R.O.S.S.E.M. van onder het stof. Met een puur economisch programma wil hij vanaf mei ‘het land doorkruisen’. Naar eigen zeggen komt hij in oktober al in Antwerpen op met een volledige lijst R.O.S.S.E.M. Beroepspolitici ziet Van Rossem liever niet op zijn lijsten verschijnen, maar geïnteresseerde macro-economen mogen zich steeds melden.

“Op de dag van de algemene staking hebben we met een paar mensen besloten dat het genoeg is geweest”, verduidelijkt Van Rossem in een persbericht. “Genoeg met het politieke geklungel van onze politici, genoeg met banken die ons in de andere Europese landen met hun gefoefel verplichten tot bezuinigen en inleveren.” Van Rossem hekelt vooral de grote nadruk op begrotingsdiscipline. “Je moet toch geen groot licht zijn om te zien dat je met besparingen geen economische groei creëert”, verduidelijkte hij aan Belga. “De gewone man heeft alle redenen om echt kwaad te zijn op de onkunde van een handvol politici dat ieder elementair macro-economisch doorzicht mist.”

Lijst in 2014

Doel is om in 2014 weer aan de parlementsverkiezingen deel te nemen. Wie de R.O.S.S.E.M.-lijsten zal vullen, kon Van Rossem nog niet kwijt. “Doodgewone volksmensen van wie het bloed van onder de nagels gekloot wordt, geef me die maar”, klonk het. “En misschien enkele macro-econonomen om het programma te helpen schrijven.” Met dat programma trekt Van Rossem vanaf mei de boer op. Daarnaast komt er een klein boek dat het programma in duidelijke taal uitlegt. En dagelijks zal op zijn facebookpagina een nieuw artikel verschijnen. Ook wie zich wil aansluiten bij R.O.S.S.E.M. kan terecht op zijn Facebookpagina.

Jean Pierre Van Rossem blaast R.O.S.S.E.M. nieuw leven in

Bekijk hier de reportage

(BELGA/A.D.)

Meer in Krant van West-Vlaanderen en vanavond op Focus en WTV vanaf 18u00

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.