Jazzportretten in de Biekorf in Brugge

Redactie KW

In Brugse stadsbibliotheek Biekorf loopt een tentoonstelling met jazzportretten. Het gaat om een selectie van bekende Belgische muzikanten die door het muzieklabel van het kunstencentrum De Werf zijn uitgegeven.

De Werf bestaat 25 jaar en uitgerekend nu pakt het kunstencentrum uit met het honderdste jazzalbum. Op de fototentoonstelling zie je hoe de Werf en het gelijknamige platenlabel zijn uitgegroeid tot een centrum voor de hedendaagse Belgische jazz.

Mooi huwelijk

Fotografen Jan Vernieuwe en Dirk Van der Borght schoten een schitterend fotoarchief bij elkaar. Voor veel fotografen is jazz in beeld brengen de ultieme uitdaging. “Er is altijd een mooi huwelijk geweest tussen fotografen en jazz. Het ultieme moment proberen te vatten van die muziek trekt aan. Je moet jazz meemaken het is muziek die op het podium wordt gecreëerd en het mooie is net dat moment in een foto te kunnen pakken”, zegt Jan Denolf van De Werf. De tentoonstelling in de Biekorf loopt nog tot eind deze maand. Op 18 februari treden heel wat Belgische toppers op tijdens de Werf-Label Night in het Brugse Concertgebouw.

Bekijk hier de reportage

(B.V./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier