Japanners ontdekken Knokke-Heist dankzij chocolatier

Redactie KW

Vrijdagmiddag kwam bij Chocolatier M in Knokke een eerste groep Japanse toeristen voor een workshop op bezoek. Deze groep is de voorbode van een reeks groepen die rechtstreeks uit Japan op bezoek zullen komen bij chocolatier David Maenhout tijdens een groepsreis doorheen Europa.

De organisatie is met chocolatier in contact gekomen via hun verdeelpunten in Japan, waar men massaal voor de gastronomische pralines valt van Chocolatier M. Tijdens de kerstperiode lanceert de chocolatier weer een aantal unieke collecties in een vijftal luxeshops in regio Kobe, Osaka en Tokyo.

Ook het feit dat Knokke-Heist een hoog aantal luxueuze merken in de shoppingstraten heeft was een enorm pluspunt en was reden genoeg om de typisch Belgische chocoladesteden links te laten liggen. Dat Chocolatier David Maenhout ook pas uitgeroepen tot Chocolatier van het Jaar door GaultMillau was een extra troef.

Sinds de award worden we overstelpt met aanvragen uit België en Nederland voor extra vestigingen. “Komende maanden gaan we rustig evalueren welke weg we verder zullen inslaan,” zegt de chocolatier.

(DM, foto DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.