Jan Bonny uit Torhout gaf loting WK voetbal in Brazilië mee vorm

© Johan Sabbe
Redactie KW

Als u vorige vrijdag live naar de loting van het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië hebt gekeken en van de anderhalf uur durende tv-uitzending hebt genoten, weet dan dat Jan Bonny uit Wijnendale-Torhout een serieus aandeel in de show heeft gehad.

De 30-jarige bachelor elektronica stond aan het hoofd van het twaalfkoppige team dat instond voor de grote videoschermen op en naast het podium en voor heel wat van de vertoonde filmpjes. “XL Video is een wereldspeler in de sector van de grote videoschermen”, zegt Jan. “Ik startte er als field technician. Ik ging mee met de technische ploegen om schermen op te bouwen. Zo maakte ik grote evenementen van dichtbij mee, zoals de uitreiking van de MTV Music Awards, optredens door de Nederlandse zanger Marco Borsato, autobeurzen in grootsteden zoals New York, Los Angeles en Shanghai, tientallen muziekfestivals, enzovoort. Een van de meest spraakmakende events was de voorbije 360° Tour van de Ierse megagroep U2.”

“De bazen van NA Equipamentos vroegen me om voor hen te komen werken, maar ik was aanvankelijk niet erg geïnteresseerd, want ik zat nog volop in de U2-tournee.” Na die tour ging het Braziliaanse bedrijf opnieuw bij Jan aankloppen. “Dit keer vond ik de overstap aantrekkelijker”, zegt hij. “En dus ben ik in oktober 2011 naar Sao Paulo verhuisd. Ik kreeg de functie van projectmanager. Intussen sta ik in voor de goede gang van zaken van per maand een twintigtal projecten en heb ik de leiding over een heel team van technici.”

(JS)

Het volledige verhaal lees je in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout van vrijdag 13 december.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.