Jagers dit weekend op pad om duiven te schieten

Redactie KW

In het komende weekend wordt er op diverse plaatsen in Vlaanderen in georganiseerd verband op wilde en verwilderde duiven geschoten. Ook in Mesen, waar jager Kristof Veramme het voortouw neemt.

Kristof, die in de Wulvergemstraat woont, geeft ons graag enige uitleg over wat er nu zaterdag en zondag te gebeuren staat. „Dat er op wilde en verwilderde duiven mag worden geschoten, is op zich niet zo uitzonderlijk. Tijdens het jachtseizoen mogen mensen in het bezit van een jachtvergunning op bepaalde soorten duiven schieten. Een en ander heeft ook te maken met het behouden van het evenwicht in de natuur : er zijn nu eenmaal te veel duiven.”

En het is precies omdat verwilderde duiven een alsmaar groter probleem gaan vormen in de stadskernen en bebouwde kommen, dat er op nationaal niveau een soort ‘duivenschietweekend’ wordt georganiseerd. „In samenspraak met de erkende wildbeheerseenheden gaan heel wat jagers zich nu zaterdag of zondag specifiek toeleggen op het afschieten van zo’n duiven.”

„Binnen de Mesense milieuraad is beslist dat ook onze gemeente aan deze actie zal meedoen. Zo zal ik zondag met een heel aantal andere jagers in en om Mesen op jacht zijn naar duiven”. (JRE)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van 20 februari 2009.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.