Izegemse Chiro Uilenspiegel en de scouts de Jakketoes gaan samen bouwen

Redactie KW

Zaterdag hebben de Izegemse jeugdverenigingen Chiro Uilenspiegel en de 36ste Federatie Open Scouting (FOS) de Jakketoes samen met de vzw De Jakketoes een overeenkomst ondertekend waarin ze samen lokalen gaan bouwen.

Zowel Chiro Uilenspiegel als het 36ste Federatie Open Scouting de Jakketoes kennen lokalenproblemen. Chiro heeft zijn werking in houten barakjes in de Neerhofstraat, FOS was tot voor enkele maanden gehuisvest op de Masteneik. Maar de scouts-containers werden afgebroken omdat ze onveilig waren en in verregaande staat van ontbinding. Ondertussen moeten de scouts noodgedwongen vanuit het JOC opereren.

Aan de overeenkomst om samen lokalen op te trekken, ging een serieuze voorbereidingstijd vooraf. Om elke jeugdvereniging haar eigenheid te laten behouden, is gezocht naar pragmatische oplossingen.

Eigenheid respecteren

“We blijven twee verenigingen met hun eigen invalshoek: de één christelijk, de ander open en pluralistisch. De ene op zaterdag, de andere op zondag, elk een eigen leidingslokaal en een eigen materiaalopslagruimte, de groepslokalen worden gedeeld enz”, delen de jeugdverenigingen mee..

Bouwaanvraag

“We zijn dus klaar om binnenkort een bouwaanvraag te lanceren, en verder op zoek te gaan naar sponsors en weldoeners om het project rond te krijgen. Ons bouwfonds is in volle ontwikkeling, maar alle hulp is welkom. Trouwens, je kan ons vinden op de Izegemse Batjes met ons Kriekenkraam”, aldus nog De Jakketoes.

(JG)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.