Izegem lanceert composteerbare papieren tuinafvalzakken

Redactie KW

Vanaf 5 maart is er een composteerbare papieren tuinafvalzak te koop in Izegem. Die zal van april tot en met oktober opgehaald worden in Izegem. Je kan er gras, klein snoeisel en tuinafval in kwijt. In Izegem hoopt men zo de druk op het containerpark wat te verlichten.

De file aan het Izegemse containerpark was al vaker voer voor discussie. Niet enkel de lange wachttijden, maar ook de gevaarlijke verkeessituatie die dat met zich meebrengt waren een doorn in het oog. Daarom lanceert Izegem samen met intercommunale IVIO een composteerbare papieren tuinafvalzak. Zo wil men vermijden dat mensen met een beperkte hoeveelheid tuin- en groenafval naar het containerpark hoeven te komen.

In Brugge is dit soort composteerbare papieren tuinafvalzak al langer in zwang en daar is dat blijkbaar een succes. In zo’n zak met 80 liter inhoud kun je gras, klein snoeisel en ander tuinafval kwijt. Ondermeer groenten en fruitresten mag je er niet in deponeren. Tweewekelijks komt IVIO op kosten van stad Izegem de zakken ophalen, daarna worden de zakken gecomposteerd.

Een zak kost 0,6 euro en is op diverse plaatsen in Izegem te koop. In de rest van het IVIO-gebied stapt men voorlopig nog niet mee in dit proefproject.

(WVS)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode Izegem) van vrijdag 3 maart.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.