Is er een spoor naar de moordenaar van Lieve Desmet?

Redactie KW

In Roeselare hebben politie en brandweer intensief gedregd in het kanaal. Duikers zochten naar resten van een autowrak. Meer wil het parket van Kortrijk voorlopig niet kwijt maar uit onze informatie blijkt dat ze sporen zoeken in de zaak van Lieve Desmet uit Dentergem. Dat meisje van 13 verdween 25 jaar geleden en is vermoord teruggevonden op een veld in Aarsele. De dader is nooit gevonden.

De hoofdverdachte is een man uit Tielt die langs de route woonde, waar Lieve elke dag met haar fiets voorbij kwam. De man verdween spoorloos kort na de feiten met zijn auto, een oude Volvo uit 1970. Hij werd als dader aangeduid in een anonieme brief, die door zijn eigen zoon was geschreven, bleek later. Het gerecht onderzoekt nu de gevonden restanten van een autowrak. Of dit nu de doorbraak betekent in de moordzaak, is heel voorbarig. Dat zal het verdere onderzoek moeten uitwijzen.

Het autowrak werd vorige week toevallig ontdekt toen duikers in het Kanaal op zoek gingen naar een 26-jarige Roeselarenaar die nu intussen al een week vermist is.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.