Inwoners Overzetweg willen geluidsscherm tegen lawaai R8

Redactie KW

De inwoners van de Overzetweg in Marke zijn ontgoocheld omdat er nog steeds geen oplossing is voor de geluidoverlast van de aanpalende ring R8. Vlaams volksvertegenwoordiger Carl Decaluwé vindt dat er initiatief moet komen van de stad Kortrijk.

Uit een parlementaire vraag van Decaluwé blijkt dat de geluidsdrempel al in 2006 werd overschreden. “Daarom komt deze locatie voor de Vlaamse overheid in aanmerking voor geluidwerende maatregelen maar de uitvoering hangt evenwel af van de bereidheid tot medefinanciering door de stad Kortrijk. De stad moet dus haar verantwoordelijkheid nemen. Vlaanderen is bereid een inspanning te doen als de stad Kortrijk dit ook wil doen,” aldus Decaluwé.

Schrijverswijk

Ook de inwoners van de Schrijverswijk klagen over grote en abnormale lawaaihinder van het snelle vrachtverkeer op de E403, ondanks de aanwezige geluidsschermen en het fluisterasfalt. Volgens de omwonenden veroorzaken drempels en de scheuren het lawaai. Carl Decaluwé vroeg in het Vlaams Parlement of deze gewestweg kan genivelleerd worden. Maar deze strook staat bij de Vlaamse overheid niet bekend als een stuk waar de geluidsdrempel wordt overschreden. Daarom zullen er voorlopig ook geen maatregelen genomen worden.

(BS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.