Inrichtende macht scholengroep OLV van Tuine houdt gesprekkenronde

Redactie KW

Momenteel houdt de inrichtende macht van de Ieperse scholengroep Onze-Lieve-Vrouw-van-Tuine een gespreksronde bij de diverse scholen die betrokken zijn bij de eerder voorgestelde reorganisatie. Het gaat om technisch instituut Immaculata, technisch instituut Heilige Familie, Sint-Vincentiuscollege en Lyceum OLV-ter-Nieuwe Plant. Vorige week was er heel wat heibel ontstaan toen de reorganisatieplannen bekend raakten. Heel wat leerkrachten waren misnoegd en dat sloeg over naar de leerlingen met zitstakingen in de vier scholen tot gevolg.

Samen met de leerkrachten worden nu de plannen toegelicht en geluisterd naar de grieven en opmerkingen. Gisterenavond kwam het college aan de beurt, vanmiddag Immaculata en vanavond Lyceum. In de loop van volgende week zal de Raad van Bestuur dan bijeenkomen om een nieuw standpunt te bepalen en eventueel wijzigingen aan het plan aan te brengen.

Ondertussen hadden de leerlingen van de vier betrokken scholen plannen beraamd om komende maandag te staken en een betoging te organiseren. Maar vanmiddag is de leerlingenraad van de diverse scholen met leerkrachten en directie bijeengekomen. De stakings- en betogingsplannen zijn weer opgeborgen. Wel zullen er in de loop van volgende week in de diverse scholen over de middag symbolische acties gehouden worden.

Morgen krijgen ook alle ouders een brief mee met een toelichting van wat er momenteel gaande is.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.