Ingrijpende en langdurige werken aan N43 in Harelbeke zijn vandaag gestart

Redactie KW

Maandag 30 september is in opdracht van Wegen en Verkeer West-Vlaanderen begonnen aan de heraanleg van de N43 Kortrijksesteenweg in de doortocht van Harelbeke.

Het gaat om het tweede deel van de tweede fase en de derde fase waarbij de N43 wordt aangepakt vanaf de R8 tot aan de Nieuwstraat.

De voorbije maanden werden de nutsleidingen al verplaatst. Maandag 30 september startten de eigenlijke wegenwerken: de weg wordt volledig opgebroken en vernieuwd. Er komen nieuwe verlichtingspalen en nieuwe beplanting. Naast wegenwerken worden er ook rioleringswerken uitgevoerd.

Handelszaken zoveel mogelijk bereikbaar

De werken worden in verschillende fases uitgevoerd zodat huizen en handelszaken op de N43 zoveel mogelijk bereikbaar blijven vanuit de verschillende zijstraten. Om de totale werkduur te beperken worden fase 2.2 en fase 3 tegelijk opgestart. Het einde van de werken is voorzien tegen eind 2014, op voorwaarde dat de weers- en andere omstandigheden het toelaten.

Wie vanuit Kuurne naar Harelbeke wil, wordt omgeleid via de N50 en N36. Wie vanuit Kortrijk naar Harelbeke en Waregem wil, moet dat doen via de E17. En wie vanuit het centrum van Harelbeke naar Kortrijk wil, kan dat via de Elfde-julistraat en de Hippodroomstraat.

(FJA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier