De Paardenmarkt was oorspronkelijk van 6 uur in de vroege morgen tot 18 uur 's avonds voorzien, maar wordt nu al om 12.30 uur afgerond. Wel kunnen de kinderen in de namiddag nog van een vervangingsprogramma genieten.

Gratis ritjes op pony's en met huifkarren

De handelsmarkt wordt georganiseerd van 7 tot 12 uur in de buurt van het oud-stadhuis op de Markt. Vanaf 6 uur wordt er schaafsel op de rijweg gestrooid en krijgen de aanwezige handelaars een standplaats toegewezen.

Er hebben in de loop van de voormiddag diverse prijskampen plaats. Vanaf 8 uur gebeurt dat op de zogenoemde Groentenmarkt voor de miniatuurpaarden, vanaf 8.30 uur voor de Fjorden op het Hoedemakerspleintje, vanaf 9 uur voor de zware paarden in de Bruggestraat, eveneens vanaf 9 uur voor de Vlaamse paarden in de Stationsstraat en vanaf 9.30 uur voor de Boulonnais in de Zuidstraat.

Van 9 tot 12 uur hebben er voor de kinderen op de Markt ponyritjes plaats dankzij de Stoeterij Deloof. Er zijn tussen 8.30 en 12 uur tevens gratis huifkarritten voorzien met start op het Conscienceplein.

Gewijzigd gratis programma in de zandpiste

In de zandpiste achter het oud-stadhuis wordt het programma ingrijpend aangepast. Komen kijken, is gratis. Om 10 uur kunnen de kinderen zich amuseren met de Belgische trekpaarden, onder andere met ritjes op het zogenoemde vliegende tapijt. Om 10.30 uur geeft het Torhoutse Vrij Land- en Tuinbouwinstituut (VLTI) een demonstratie en om 11 uur treden de Manege en de Ruiterclub Groenhove op. Om 11.30 uur zijn er de praktische proeven voor de verkiezing van de 42ste Peerdenkoningin. Om 12 uur stijgt het spektakel ten top met een halfuur riddershow door Horse Creatives uit Nederland: entertainment met vinnige paarden en onverschrokken ruiters in de hoofdrol.

Om 12.30 uur wordt de Peerdenkoningin bekendgemaakt en is er de trekking van de hoofdprijs van de tombola: een zomersportkamp bij de Stoeterij Deloof.

Om 13.30 uur, als alle paarden uit het stadscentrum en de broeierige hitte verdwenen zijn, mogen de kinderen en hun familie zich in de zandpiste achter het stadhuis komen uitleven. Er zijn zomers spel en plezier voor de jongens en meisjes gepland. Uiteraard wordt er voor beschutting tegen de zon gezorgd. Ook zijn er verfrissingen voorzien. Niettemin roept het stadsbestuur de bezoekers op om zichzelf en hun kinderen zo goed mogelijk te beschermen tegen de zon. Een hoedje of petje en voldoende zonnecrème zijn geen overbodige luxe.

De Paardenmarkt was oorspronkelijk van 6 uur in de vroege morgen tot 18 uur 's avonds voorzien, maar wordt nu al om 12.30 uur afgerond. Wel kunnen de kinderen in de namiddag nog van een vervangingsprogramma genieten.De handelsmarkt wordt georganiseerd van 7 tot 12 uur in de buurt van het oud-stadhuis op de Markt. Vanaf 6 uur wordt er schaafsel op de rijweg gestrooid en krijgen de aanwezige handelaars een standplaats toegewezen.Er hebben in de loop van de voormiddag diverse prijskampen plaats. Vanaf 8 uur gebeurt dat op de zogenoemde Groentenmarkt voor de miniatuurpaarden, vanaf 8.30 uur voor de Fjorden op het Hoedemakerspleintje, vanaf 9 uur voor de zware paarden in de Bruggestraat, eveneens vanaf 9 uur voor de Vlaamse paarden in de Stationsstraat en vanaf 9.30 uur voor de Boulonnais in de Zuidstraat.Van 9 tot 12 uur hebben er voor de kinderen op de Markt ponyritjes plaats dankzij de Stoeterij Deloof. Er zijn tussen 8.30 en 12 uur tevens gratis huifkarritten voorzien met start op het Conscienceplein.In de zandpiste achter het oud-stadhuis wordt het programma ingrijpend aangepast. Komen kijken, is gratis. Om 10 uur kunnen de kinderen zich amuseren met de Belgische trekpaarden, onder andere met ritjes op het zogenoemde vliegende tapijt. Om 10.30 uur geeft het Torhoutse Vrij Land- en Tuinbouwinstituut (VLTI) een demonstratie en om 11 uur treden de Manege en de Ruiterclub Groenhove op. Om 11.30 uur zijn er de praktische proeven voor de verkiezing van de 42ste Peerdenkoningin. Om 12 uur stijgt het spektakel ten top met een halfuur riddershow door Horse Creatives uit Nederland: entertainment met vinnige paarden en onverschrokken ruiters in de hoofdrol.Om 12.30 uur wordt de Peerdenkoningin bekendgemaakt en is er de trekking van de hoofdprijs van de tombola: een zomersportkamp bij de Stoeterij Deloof.Om 13.30 uur, als alle paarden uit het stadscentrum en de broeierige hitte verdwenen zijn, mogen de kinderen en hun familie zich in de zandpiste achter het stadhuis komen uitleven. Er zijn zomers spel en plezier voor de jongens en meisjes gepland. Uiteraard wordt er voor beschutting tegen de zon gezorgd. Ook zijn er verfrissingen voorzien. Niettemin roept het stadsbestuur de bezoekers op om zichzelf en hun kinderen zo goed mogelijk te beschermen tegen de zon. Een hoedje of petje en voldoende zonnecrème zijn geen overbodige luxe.