Incidenten na GP Memorial Briek Schotte

Redactie KW

De sfeer zat er goed in na afloop van de GP Memorial Briek Schotte. In en rond café Casa El Vid kwam het echter tot incidenten met dronken feestvierders onder wie een Litouwse profrenner die ‘s namiddags nog aan de koers had deelgenomen.

Ondanks de positieve sfeer ontstond in café Casa El Vid wat duw- en trekwerk tussen enkele jongeren waarbij een Desselgemnaar, die tussenbeide wou komen, een glas op het hoofd kreeg. Een hoofdwonde die gehecht moest worden was het gevolg.

„Het is me een raadsel wat de aanleiding was voor het rumoer, maar ik ontfermde me wel over het slachtoffer en ging zelf met hem naar de dokter”, vertelt uitbater Lieven ‘Avril’ Dhaenens.

„Natuurlijk is het jammer dat dergelijke incidenten zich voordoen op zo’n dag, maar ik denk dat je dat op evenementen waar zoveel mensen samen feesten (naar schatting een 500-tal, red.) niet kunt vermijden.”

Een tijdje later ontstond er een nieuw opstootje met Mindaugas Striska, een 24-jarige Litouwse profrenner, aangesloten bij de Revor-Jartaziploeg en ook deelnam aan de GP Memorial Briek Schotte.

„Dat was een eerder onschuldig incidentje, maar het kon wel escaleren als we niet tussenbeide kwamen”, verduidelijkt de Desselgemse schepen Jo Neirynck. „Door overmatig drankgebruik deed hij lastig tegen andere jongeren. Na wat moeite kon ik hem kalmeren en overtuigen om samen met mij naar huis te gaan. Ik bracht een dag na de feiten Striska een bezoekje. Hij was ontzettend beschaamd om wat er is gebeurd.” (BWD)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Gaver) van 18 september 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier