Inbrakenplaag Roeselare: ook schepen van Sport José Debels slachtoffer inbraak

Redactie KW

De politie van zone RIHO waarschuwt van de week voor inbraken die in de vooravond plaatsvinden, bij het invallen van de duisternis. Eén van de slachtoffers van zo’n avondlijke inbraak is schepen van Sport José Debels in Roeselare. Toen hij met familie naar een toneelstuk ging, werd er in zijn woning zwaar ingebroken.

De schepen ontdekte de inbraak en de diefstal toen hij terugkwam van de toneelvoorstelling. Alle beschikbare laptops van de kinderen werden er gestolen. De inbrekers namen ook gsm-toestellen mee. Ze gooiden ook nog een stenen spaarpot stuk en het geld ervan werd meegenomen. De dieven doorzochten ook alle kasten op de bovenverdieping.

Tijdens de inbraak moet een van de daders zich hebben verwond: er waren op de trap en op de muren bloedsporen. Onderzoekers van de federale politie stelden vast dat de inbrekers via een zijvenster waren ingebroken. Niemand in de buurt heeft iets van de inbraak opgemekrt. De schepen was zwaar onder de indruk en zegde meteen voor begin va de week alle afspraken af.

(JB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.