Inbrakenplaag in Tielt

Redactie KW

Vorig weekend is in Tielt op maar liefst 6 plaatsen ingebroken. Tijdens deze donkere maanden stijgt het aantal avondinbraken gewoonlijk, maar dit jaar zijn het er opmerkelijk veel. De politie voert het aantal controles op, maar het lijkt een ongelijke strijd.

De voorbije maand heeft de politiezone Tielt maar liefst 51 inbraken of poging tot inbraken opgetekend. En dat zijn er opmerkelijk meer dan de voorbije jaren. Normaal piekt het aantal avondinbraken in december, maar dat is nu een maand vroeger. Vooral sinds half november wordt er vaker ingebroken. De politie bindt samen met de collega’s van Het Houtsche de strijd aan. Eén keer per maand houden ze een grote controle waarbij tot 2000 wagens doorzocht worden.

Zaken melden

Heel concrete resultaten van die acties zijn moeilijk te meten. Maar de politie rekent er wel op dat de acties inbrekers afschrikken. En natuurlijk hebben ook de burgers een belangrijke rol in de strijd tegen de inbraken. Zo moeten ze alle verdachte zaken melden, vraagt de politie.

Zedelgem

De inbrakengolf beperkt zich trouwens niet alleen tot het midden van de provincie. Van het weekend sloegen dieven in Zedelgem drie keer hun slag in dezelfde straat.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.