Inbrakenplaag in Koekelare

Redactie KW

In Koekelare is een inbrakenplaag aan de gang. Sinds half oktober zijn er al 30 inbraken gepleegd, allemaal in de vroege avond, wanneer het duister wordt, en niemand thuis is. De dieven zijn uit op geld en juwelen. De lokale politie van de zone Polder patrouilleert extra. De federale gerechtelijke politie en het parket van Veurne zijn op zoek naar de inbrekers. Ze vermoeden dat een Oost-Europese bende aan het werk is.

Alleenstaande huizen of koppelwoningen zijn het doelwit van de inbrekers die sinds half oktober erg actief zijn in Koekelare. Al zo’n dertig keer hebben ze toegeslagen, altijd in de vroege avond. Afgelopen weekend alleen al vijf keer.

De inbrekers breiden hun terrein wat uit. Ze mikken vooral op Koekelare, maar ook in Diksmuide en Kortemark zijn al een paar gelijkaardige inbraken gebeurd.

De politie van de zone Polder patrouilleert ook extra bij valavond, en langs de invalswegen houden ze controles. De federale gerechtelijke politie en het parket van Veurne zoeken naar de daders, ze vermoeden dat een Oost-Europese bende actief is.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.