In Houtem nabij Veurne botsen zware tractor en bestelwagen

Redactie KW

Woensdagavond is een Franse personenwagen in aanrijding gekomen met een zware landbouwtractor op een kruispunt langs de Hondschootebaan te Houtem bij Veurne.

De bestuurder van de bestelwagen reed op een voorrangsweg en kwam uit de richting van het Franse Hondschoote toen hij aan een kruispunt met de Doornstraat in aanrijding kwam met een zware landbouwtractor die plots het kruispunt overstak.

Door de klap van de aanrijding kantelde de tractor op zijn flank en schoof een tiental meter verder om tot stilstand te komen op een paar meter van een woning.

Lichtgewonde

Als bij wonder werd enkel de bestuurder van de bestelwagen licht gewond aan het been, maar hij moest niet naar het ziekenhuis.

De brandweer van Veurne kwam ter plaatse omdat er rook uit de gekantelde tractor kwam. Motorolie en weggeslingerde brokstukken lagen over vele meters verspreid en werden door de Veurnse brandweer verwijderd.

Averij

De tractor liep vooraan zware averij op. De bestelwagen is door de klap totaal vernield.

De bestelwagen liet wel een remspoor van twintig meter achter zich vooraleer met de tractor in botsing te komen. Op de Hondschootebaan mag slechts 70 km per uur gereden worden.

(JT, foto’s JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.