Impotent na blijvende erectie

Redactie KW

Een veertigjarige man uit Kortrijk meldde zich op 10 januari 2007 ‘s avonds bij huisarts P.V. Hij had al tien uren last van een blijvende erectie, bekend onder de naam priapisme. De man kwam later op de spoedafdeling terecht en er volgde een heelkundige ingreep. Nu is hij impotent. Volgens het parket en de burgerrlijke partij maakte de dokter zich schuldig aan onzorgvuldigheid en onopzettelijke slagen.

De man was al enkele jaren in behandeling bij een psychiater. Hij kreeg ook medicatie voorgeschreven tegen depressies die hij sinds 2004 innam. De man had voor 10 januari 2007 al twee keer last van een blijvende erectie en stelt dat de dokter hem toen de raad gaf om te ontspannen en rustig te blijven. ‘Het probleem lostte zich vanzelf op’.

“Voor altijd impotent”

Op 10 januari 2007 had hij weer last van priapisme. Hij wachtte echter tien uren voor zich bij de huisarts aan te melden, die hem onderzocht en dan met een slaapmiddel naar huis stuurde. Het probleem bleef echter duren en na dertig uur kwam hij op de spoedafdeling van een ziekenhuis terecht. Hij werd geopereerd en is voor altijd impotent.

“Binnen de zes uur op spoed”

Volgens de burgerlijke partij hadden de gevolgen kunnen vermeden worden als de huisarts de patiënt onmiddellijk naar de uroloog in het ziekenhuis verwezen had. In vakliteratuur wordt er nadrukkelijk op gewezen dat bij priapisme men binnen de zes uur op de spoedafdeling moet zijn. Nu duurde de erectie dertig uren. In het ziekenhuis kon men op het nippertje een amputatie vermijden…

(WDA)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Kortrijks Handelsblad) van vrijdag 7 mei 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier