Imperial Tobacco sluit fabriek in Menen, 31 jobs verdwijnen

Redactie KW

Deze morgen heeft Imperial Tobacco, een internationale tabaksgroep, tijdens een personeelsvergadering haar werknemers geïnformeerd over haar intentie om de fabriek in Menen te sluiten. Door de geplande sluiting worden 31 jobs getroffen. De vestiging in Menen produceert en verpakt roltabak.

Dalend volume

De aangekondigde plannen zijn het gevolg van een belangrijke volumedaling van de productie van roltabak. Door de overname van Altadis door Imperial Tobacco in 2008 werd de groep verplicht het merk Interval, het belangrijkste product van de fabriek in Menen, te verkopen. Het contract voor de productie van Interval roltabak eindigde in augustus vorig jaar en werd niet hernieuwd. Door het wegvallen van deze productie in combinatie met aanzienlijk volumeverlies, is sinds 2008, 60% van het productievolume weggevallen De voorgestelde sluiting is een noodzakelijke stap om competitief te blijven in een zeer concurrentiële markt.

Productie naar Nederland en Duitsland

Ondertussen hebben reeds verschillende medewerkers de fabriek verlaten en zullen de overblijvende productieactiviteiten overgeheveld worden naar de Imperial Tobacco fabrieken in Joure (Nederland) en in Langenhagen ( Duitsland). De directie van Imperial Tobacco zal zo snel mogelijk met de vakbonden onderhandelingen om ondersteunende maatregelen voor het personeel te bespreken,inclusief een sociaal plan en mogelijke hertewerkstellingsinitiatieven.

Imperial Tobacco sluit fabriek in Menen, 31 jobs verdwijnen

Bekijk hier de reportage

(A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18u00

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.