Imane Khoudairi neemt zonder angst deel aan Miss West-Vlaanderen: “ik geef graag show”

Imane Khoudairi hoopt ook te kunnen doorstoten naar de verkiezing van Miss België. © (foto Wim)
Redactie KW

Imane Khoudairi uit de Dahlialaan dingt binnenkort mee naar het kroontje van Miss West-Vlaanderen. Ze droomt van een mooi resultaat zodat ze ook kan deelnemen aan de Miss Belgiëverkiezing. Wie wil, kan de Izegemse schone steunen met een sms’je.

Imane Khoudairi woont met haar ouders in de Dahlialaan in Izegem. Imane heeft Marokkaanse roots, maar is geboren en getogen in onze Pekkersstad. “Ik ben 17 jaar en ga volgend jaar naar het vijfde jaar kantoor in Prizma Campus Idp. Intussen ben ik aan het grootste avontuur van mijn leven begonnen, want ik ben één van de kandidates om Miss West-Vlaanderen te worden”, glundert Imane.

Imane is één van de 19 kandidates die meedingt naar het kroontje voor de mooiste van onze provincie. “Ik heb altijd al veel belang gehecht aan mijn uiterlijk. Ik zie er graag goed uit en probeer mij ook altijd op te maken en netjes te kleden. Ik vind dat heel belangrijk”, vertelt ze. “Toen ik vernam dat je kon inschrijven om deel te nemen aan de verkiezing, heb ik dan ook geen moment getwijfeld. Je moest foto’s insturen en ook een filmpje maken. Toen ik hoorde dat ik één van de geselecteerde kandidates werd, was ik door het dolle heen! Ik ben heel erg blij dat ik aan dit avontuur kan deelnemen. Er gaat een hele nieuwe wereld voor mij open.”

Hopen op de eerste drie

De verkiezing van Miss West-Vlaanderen vindt normaal plaats in oktober. “Oorspronkelijk stond de verkiezing een maandje eerder gepland, maar corona stak daar een stokje voor”, legt Imane uit. “Ik hoop natuurlijk op een mooi resultaat. Winnen zou een droom zijn, maar deelnemen is nog altijd belangrijker dan winnen, vind ik. Toch zou ik natuurlijk graag bij de eerste drie eindigen. Die meisjes nemen automatisch deel aan de verkiezing van Miss België en dat zou pas echt geweldig zijn. Daarnaast worden ook nog andere meisjes uitgenodigd door de organisatie. Nu, ik blijf mooi met mijn voetjes op grond. We zien wel wat de toekomst brengt!”

“Winnen zou een droom zijn, maar deelnemen is nog altijd belangrijker ” – Imane Khoudairi

Voor Imane komt er nu een drukke periode aan. “De organisatie heeft een aantal activiteiten op het programma en daar kijken we natuurlijk met zijn allen naar uit. Zo trokken we deze vakantie al samen naar Plopsaland en hebben we ook een aantal fotoshoots op onze agenda staan. Daar kijk ik erg naar uit. Het is voor mij nu al een fantastische ervaring. Ik heb al veel mensen leren kennen en dat is echt plezant.”

Show geven

Dat Imane straks in badpak moet poseren, is voor haar geen probleem. “Het is natuurlijk even wennen, maar ik ben daar niet speciaal zenuwachtig voor of zo. Ook spreken voor een grote groep schrikt mij niet af. Ik geef eigenlijk wel graag show”, lacht de Izegemse schone.

Momenteel moet Imane vooral campagne voeren. “We krijgen binnenkort affiches en flyers die we kunnen uitdelen. Iedereen kan stemmen via sms. Gewoon MWV01 naar 6665 sms’en volstaat al. Vanaf dit jaar werkt de organisatie ook met een app. Die vind je eenvoudig door naar http://app.missbelgium.be te surfen. Zo kan je op de provincie klikken en stemmen. Ik hoop natuurlijk dat ik heel wat stemmen kan verzamelen. Het zou mooi zijn, ik heb er alvast heel veel zin in!” (MVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.