IJssculpturenfestival is crisisbestendig

Redactie KW

Het IJssculpturenfestival, dat nog tot 11 januari het Stationsplein in Brugge inpalmt, zal qua bezoekers minstens even goed scoren als vorig jaar, zo laat het zich aanzien. “Het is een heel goed festival, we voelen de crisis niet”, zegt Alexander Deman van het organiserende Snow & Ice Events.

“Dat hier vele duizenden mensen op afkomen, heeft vooral te maken met Harry Potter: een internationaal thema dat ook voor toeristen herkenbaar is. Daardoor hebben we ook veel internationale pers gehaald. Naast de Russische en de Amerikaanse TV zijn hier ook al Zuid-Afrikaanse, Spaanse, Italiaanse, Bulgaarse, Roemeense en Oekraïense journalisten langs geweest.”

Familieuitstap

“Er is ook de combinatie van de anatomische beelden met het architecturale en ook met interactieve elementen, zoals een 17 meter lange ijsbaan, wat een enorme trekker is voor de kinderen. Daarnaast is er ook de ijsbar, waar men zeer vlug bediend wordt uit ijsbekers. Zo is er sprake van een echte familieuitstap, waar iedereen zich goed bij voelt.”

Vele bezoekers betekent ook wachtrijen, maar blijkbaar kan dat de pret niet drukken. “De mensen moeten maximaal 25 minuten in de rij wachten. We hebben ook het parcours binnen langer gemaakt, waardoor het bezoek langer duurt en de mensen vlugger binnen kunnen. Gemiddeld duurt een bezoek 2,5 uur. Dat ze langer over een bezoek doen, komt ook doordat er de laatste dagen weinig verschil is tussen buiten- en binnentemperatuur: als ze binnenkomen, zijn de mensen al op temperatuur.”

Piet Piraat

“Bij de mensen die in de rij staan te wachten, hoor je er heel veel over het Zandsculpturenfestival in Blankenberge spreken. Dat toont aan dat we een trouw publiek hebben. Voor de volgende editie van het Zandsculpturenfestival zijn we momenteel met Studio 100 aan het onderhandelen. We zouden graag het thema van Piet Piraat uitwerken. We beginnen met de bouw op 15 mei, en op 1 juli opent het Zandsculpturenfestival zijn deuren”, geeft Deman nog mee. (cgra/foto jds)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.