Ignace Dereeper ziet Oostendse brandweerhervorming niet zitten

Redactie KW

Er is een brandweerhervorming op komst. West- Vlaanderen zou opgedeeld worden in drie grote zones. Burgemeester Ignace Dereeper (CD&V) ziet dit niet zitten en als voorzitter van het burgemeestersoverleg van het arrondissement Oostende reageert hij in een felle brief aan Minister Joëlle Milquet.

“Samen met tien gemeenten uit de regio Brugge zijn we verzeild geraakt in een onbetaalbare en uiterst dure zone. Het zou ongetwijfeld meer draagbaar zijn geworden en van meer solidariteit hebben getuigd, indien West-Vlaanderen als een geheel zou zijn weerhouden. Helaas…”, neemt hij geen blad voor zijn mond. Dereeper vindt dat gemeenten als Damme, Zuienkerke, Beernem, Zedelgem, Jabbeke, Bredene, Ichtegem en Oudenburg financieel gestraft worden doordat ze worden ingedeeld in een zone met Sevesobedrijven, enorme hoogbouw en met drie havens terwijl ze ook al niet in de nabijheid liggen van kazernes.

“We hoeven geen zo’n dure operatie en kunnen deze ook niet betalen”, schiet Ignace Dereeper verder zijn gifpijlen af. “De nood aan deze hervorming werd nooit aangevoeld, integendeel, wij waren tevreden en hadden al meer dan genoeg met de voorbije politiehervorming welke ons ook onnoemlijk veel geld kost, en waar de service op het veld niet verbeterd is. We dachten dat zo’n fusie besparingen zou opleveren, veel minder dubbel werk en meer efficiëntie. Het tegendeel is waar: veel logger, veel trager en vooral veel onnodige en onbetaalbare waterhoofden van de groep leidinggevenden welke allemaal extra moeten betaald worden om uit te bollen. De brandweerhervorming gaat allicht dezelfde weg op, zonder enige meerwaarde!”

(EN)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.