Ignace Crombé peter van jenever met zijn naam

Ignace Crombé is peter van de nieuwe jenever, die ook zijn naam draagt
Redactie KW

In Brugge is een nieuwe jenever gelanceerd: De Crombé jenever. Peter van de nieuwe drank is Ignace Crombé. De missmaker uit Stasegem was dan ook prominent aanwezig bij de voorstelling. Ook zijn nieuwe vriendin Patricia Govaerts gaf acte de presence. En voor wie er nog aan twijfelde, het naakte lichaam op het etiket van de jenever is niet dat van juffrouw Govaerts. De jenever is trouwens genoemd naar de Latemse kunstschilder Luc-Peter Crombé en niet naar de missmaker.

Ignace Crombé mag als peter de nieuwe soort jenever onthullen. De Crombé jenever wordt in 44 soorten op de markt gebracht. Het is naamgenoot Dominique Crombé die de jenever lanceert als ode aan zijn vader kunstschilder Luc-Peter Crombé. Ignace Crombé nam wel met beide handen het peterschap aan.

“Uiteraard geef ik hen gelijk dat ze een beetje van mijn naam profiteren,” zegt Crombé. “De naam Ignace Crombe is meer dan hot na anderhalf jaar in de pers te zijn geweest. Maar het is ook omdat ik achter het product sta. Ik ben een levensgenieter en ik hou van jenever.”

Mannelijke Jeneverliefhebbers zullen het misschien betreuren maar Patricia Govaerts, de vriendin van Ignace, poseerde niet naakt voor het etiket zoals geïnsinueerd werd . De afbeelding verwijst naar een schilderij van de kunstschilder uit 1975.

Vriendin Patricia Govaerts vond het alvast geen belediging. “Eigenlijk niet of misschien wel, mijn tepels zijn niet zo groot.”

De nieuwe jenever zal onder meer te proeven zijn in horecazaken. En in de nieuwe jeneverlounge Crombé in Brugge zullen alle soorten geserveerd worden

“De Crombé wordt in stokerijen bereid,” licht stoker Dominique Crombé toe. “Zij krijgen het recept van ons, maar ze kunnen er zelf niets mee doen want er zit een patent op. Waar zijn die stokerijen? In Hasselt, Deinze en Kortrijk.”

Ignace en vriendin Patricia slaan met plezier een glaasje achterover.

“De absolute voorkeur van mij gaat uit naar banaan. Ik ben een zoete mondje en ik hou van bananensmaak,” verklapt Ignace.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier