Ignace Crombé nachtje in cel

Redactie KW

Ignace Crombé, de man achter Miss Belgian Beauty, heeft een nacht in de cel gezeten omdat hij geweld heeft gebruikt tegen zijn nieuwe vriendin Patricia Govaerts.

Govaerts diende zelf een klacht in maar ontkende zondag dat er iets gebeurd was. Dat schrijven de kranten De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws maandag. Als er tegen Ignace Crombé nog één klacht komt over fysiek geweld zal het parket hem vervolgen, zo luidt het.

De feiten speelden zich af in de nacht van vrijdag op zaterdag, in het appartement dat de twee betrekken in Stasegem. Patricia Govaerts belde in paniek naar een vriendin met de vraag of ze dringend kon langskomen, omdat ze slaag had gekregen van Crombé. De vriendin reed erheen. Er was wat getrek over en weer, maar uiteindelijk kon ze met Patricia naar de politie in Harelbeke rijden.

Zaterdagnamiddag verscheen Crombé voor de parketmagistraat in Kortrijk. Nadien mocht hij beschikken, al moet hij strenge voorwaarden naleven. Welke voorwaarden precies, is niet duidelijk. Condities die een parketmagistraat kan opleggen, zijn: geweld achterwege laten, matig zijn met alcohol, een agressieprobleem laten behandelen, aangerichte schade vergoeden, of een psychologische behandeling ondergaan.
Het parket wijst erop dat het niet de eerste keer is dat de ‘missmaker’ zich schuldig maakt aan geweld. “Als er tegen Crombé nog één klacht komt over fysiek geweld, zal het parket hem vervolgen en voor de rechtbank brengen”, stelt woordvoerder Tom Janssens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier