Ignace Baert viert verjaardag met verzamelcd

Ignace Baert uit Deerlijk is 60 en viert dat met een verzamelcd van de nummers die hij in de voorbije 40 jaar heeft geschreven.
Redactie KW

Ignace Baert uit Deerlijk is 60 en viert dat met een verzamelcd van de nummers die hij in de voorbije 40 jaar heeft geschreven. De naam Ignace Baert doet misschien niet meteen belletje rinkelen, maar zijn bekendste nummer ‘More than sympathy’ uit 1973 is nog vaak op nationale radio te horen. Op de gelijknamige verzamelcd staan ondermeer duetten met Gunther Levi, Nicole en Hugo en Yuri, de zoon van Ignace.

Als solozanger blijft het succes bij die ene grote hit; als producer en liedjesschrijver werkt Ignace Baert ondermeer wel nog samen met Niels William, Lilliane Saint Pierre en ook Nicole en Hugo voor hun Eurovisienummer Baby Baby. Voor de verzamelcd hebben ze samen ‘Zondagmorgen’ ingezongen.

Showbizzschool

Ignace Baert combineert het liedjes schrijven sinds jaar en dag met lesgeven. Ondermeer in Roeselare en aan de showbizzschool van Oostende. Familie-acteur Gunther Levi was er één van zijn studenten.

Nu hij 60 is, denkt Ignace Baert zeker niet aan stoppen. Hij hoopt dat de verzamelcd ‘More than symathy’ zijn carrière een boost kan geven. En ook de opvolging is verzekerd. Zoon Yuri nam al deel aan Eurosong for Kids. (TN)

-Kijk vanavond vanaf 18 uur naar het nieuws op Focus-WTV voor een volledig verslag-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier