Ieren en Ierse pubs maken zich op voor St. Patrick’s Day

Redactie KW

Folk, Guinness en klavertje drie Ierland viert op dinsdag 17 maart de patroonheilige Saint-Patrick, de man die de Kelten bekeerde tot het katholicisme. Ook de uitbaters van Ierse pubs in België maken zich klaar voor dit grote feest. Wij spraken met Jürgen Vandercruysse van Paddy’s Pub langs de Oostendestraat in Diksmuide, die op zaterdag de deuren openzet voor een grootse St. Patrick’s Day.

“St. Patrick’s Day, of St. Pat’s zoals ze in Ierland zeggen, is de viering van de patroonheilige van Ierland, de man die de Kelten bekeerde tot het katholieke geloof”, weet Jürgen Vandercruysse (31).

„De Ieren houden ieder jaar op 17 maart grote optochten, verkleed in het groen, de kleur van St. Pat’s. Die kleur is afkomstig van het klavertje drie, dat Saint-Patrick gebruikte ter illustratie van de Heilige Drievuldigheid tijdens de bekering van de Kelten. Er wordt live muziek gespeeld in de pubs, en natuurlijk veel Guinness en whisky gedronken.”

St. Patrick’s Day wordt in Paddy’s Pub in de Oostendestraat 18 gevierd op zaterdag 14 maart met live muziek en gratis Ierse gadgets.

Het volledige verhaal leest u in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 13 maart 2009.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.