Ieperse Camille Mottrie en Roeselaarse Soetkin Oplinus in musical ‘Assepoester’ van Stany Crets

Redactie KW

Zondag gaat de musical Assepoester van Stany Crets in première. Camille Mottrie is een van de drie meisjes die de rol van kleine Assepoester op zich nemen. Soetkin Oplinus is er een van de zes danseressen.

Camille Mottrie (11) woont samen met haar vader Mathieu (42), moeder Laurence Steverlynck (38), broers Benoît (13) en Raphaël (7) en zus Joséphine (9) in de Stoffelstraat in Ieper. Voor haar rol in de musical Assepoester, het tamelijk ware verhaal is ze vaak in Antwerpen te vinden. “Op 11 november zijn de repetities begonnen in Antwerpen”, vertelt Camille. “In het begin repeteerden we enkel op woensdag en op zaterdag, maar nu de première nadert oefenen we bijna elke dag. Ik vind de repetities altijd heel leuk, maar als ze ‘s avonds uitlopen word ik een beetje moe. Tussendoor probeer ik zoveel mogelijk naar school te gaan, want ik moet net zoals mijn klasgenoten ook examens maken. Ik volg les aan de Sint-Michielsschool in Ieper. Gelukkig zijn ze heel begripvol waardoor ik een apart schema heb gekregen.”

Dansen zit bij Soetkin Oplinus (26) in de familie, want ook zussen Enora, Qoya en Hadewijch zijn meer dan de doorsnee Vlaming op een dansvloer terug te vinden. Soetkin groeide op in Roeselare, maar trok al snel naar Tilburg om er haar dansdroom waar te maken. Na enkele jaren bij onze noorderburen woont Soetkin ondertussen in Gent, vanwaar ze haar danscarrière probeert uit te bouwen. Met de musical Assepoester, geregisseerd door Stany Crets, mag ze een mooie referentie bijschrijven op haar cv.

Camille speelt mee in de voorstellingen op 22, 27, 28 en 29 december om 15 uur in de Stadsschouwburg van Antwerpen en op 3 januari om 20 uur en op 5 en 12 januari om 15 uur in de Capitole in Gent.

(TD/MC)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen editie Het Wekelijks Nieuws West en De Weekbode Roeselare

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.