Ieper alert voor Brit die zelfmoord zou plannen aan oorlogsmonument

Redactie KW

De stad Ieper is alert voor een mogelijke zelfmoordpoging van Isaiah R., een 47-jarige Brit die in november 2011 spoorloos verdween. “Hij zou van plan zijn om zich aan een oorlogsmonument van het leven te beroven”, vertelt hoofdcommissaris Luc Deryckere van de politiezone Arro Ieper.

Interpol, de internationale organisatie die werdeldwijd politiediensten ondersteunt bij het voorkomen en bestrijden van criminaliteit, stuurde recent een bericht rond waarin wordt gemeld dat de verdwenen Isaiah R. plannen heeft om zichzelf op te blazen aan een oorlogsmonument.

Commissaris Deryckere “Willen de zaak niet opblazen”

“Daarom houden wij iedere avond verscherpt toezicht tijdens de ceremonie van de Last Post onder de Menenpoort”, verduidelijkt Deryckere, die de zaak evenwel niet wil opblazen. “Er zijn geen specifieke aanwijzingen dat hij dat in onze stad wil doen”, klinkt het. “Ook in andere landen staan oorlogsmonumenten. We voorzien voor deze zaak ook geen extra personeel. Dit is een onrustwekkende verdwijning zoals er veel zijn.”

De verdwenen Isaiah R., ook wel gekend als Lee G., is rijkelijk voorzien van tattoos. Op z’n armen alleen al heeft hij er een veertigtal en op zijn nek staan twee draken afgebeeld. Wie de man, die meestal militaire kledij draagt, opmerkt, kan contact opnemen met de politie op het nummer 057/23.05.00.

Ieper alert voor Brit die zelfmoord zou plannen aan oorlogsmonument

Bekijk hier de reportage

(BELGA/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV, vanaf 18 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.