Hulstenaar Hendrik Verthé maakt naam in de filmwereld

Redactie KW

Onlangs won de Vlaamse kortfilm ‘Baghdad Messi’ van regisseur Sahim Omar Kalifa de tweede prijs voor beste kortfilm in Barcelona. Het is de 22ste internationale onderscheiding voor de film die geproduceerd werd door Hulstenaar Hendrik Verthé (28).

Hendrik is geboren op 7 augustus 1985, liep school aan de gemeenteschool in Hulste en volgde Latijn-moderne talen aan de Pleinschool in Kortrijk. Daarna zat hij drie jaar in Sint-Lucas Brussel en behaalde een master audiovisuele kunst aan het Rits in Brussel. Hij werkte mee aan de film Vermist als assistant location manager en de tv-series Vermist 1 en Vermist 2 als assistant production manager. Hendrik woont nu in Gent.

Samen met Kobe Vansteenberghe runt hij A Team Productions dat commercials maakt voor onder meer Hyundai, Samsung en Dunlop, een clip met The Black Box Revelation op het palmares heeft staan en kortfilms produceert. “Vanaf de middelbare school heb ik geweten dat ik iets wilde doen met film. Ik was altijd bezig met een consumer camera om mijn schoolopdrachten en spreekbeurten op te fleuren”, lacht Hendrik. “Tegenwoordig is het materiaal veel veranderd met de technologie van vandaag en digitale camera’s. Met ons productiehuis is het belangrijk dat we onze studententijd en jeugd herbeleven, dat houdt ons enthousiast.”

(Peter Van Herzeele)

Meer in Krant van West-Vlaanderen editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier