Hulpvaardige Marin uit Staden wordt overvallen

Redactie KW

Hulp wordt niet altijd in dank afgenomen. Zo ondervond ook Marin Brouwers maandagmorgen. Toen Marin op doorreis was richting Brussel voor zijn derde ingangsexamen voor politieagent, werd hij op een landelijke weg in de buurt van Kortemark bestolen en neergeslagen. De misdadiger veinsde een ongeluk en beroofde Marin van zijn geldbeugel en een pakje sigaretten.

Marin Brouwers (21), zoon van François Brouwers en Kathy Van Hoe uit de Rysseveldstraat 4, had maandagmorgen een niet zo prettige ervaring. Hij was die morgen op weg naar de rekruteringsfaciliteiten in Brussel waar zijn derde ingangsexamen voor politieagent zou plaatsgrijpen. Maar hij is er nooit aangekomen want Marin werd het slachtoffer van een overval.

Overvallen

Maandag 15 september reed Marin voor dat examen naar Brussel. Toen hij omstreeks 5.40 uur in de morgen het gebruikelijke landweggetje opreed, achter de Steenbakkerij Wienerberger in Kortemark, werd hij daar overvallen. „Toen ik dat weggetje opreed, zag ik plots een man liggen”, vertelt Marin. „Hij was ogenschijnlijk gevallen met zijn motorfiets. Ik dacht dat hij hulp nodig had en stopte. Maar toen ik mijn hand uitreikte, maakte hij van de gelegenheid gebruik om me op de grond te gooien en haalde vliegensvlug een mes uit. Ik was compleet verrast.” aldus Marin.

Magere buit

Daarop greep hij het geld en de sigaretten. Een magere buit beseft Marin nu. „Hij kon evengoed de auto genomen hebben. Maar blijkbaar was de dief tevreden met een twintigtal euro uit het geldbeugeltje en de sigaretten. Vooraleer de dader vertrok, sloeg hij Marin nog vliegensvlug met een voorwerp, waarschijnlijk een matrak of een metalen buis.

“Dan wil je al eens iemand helpen”

Eigenlijk is Marin geschokt. Dan wil je al eens iemand helpen en je komt zoiets tegen. En toch zou hij het weer doen. „Je kan een weerloze man toch niet zomaar langs de weg laten liggen ? Misschien had de man een hartinfarct gedaan en moest hij zo snel mogelijk geholpen worden…” vindt hij. Maar een ding is zeker, de volgende keer zou hij toch wat meer opletten. Want zo onverwacht overvallen worden kruipt niet in je koude kleren. (SC)

Een ruimere versie van dit artikel verscheen in de Krant van West-Vlaanderen (editie Weekbode Roeselare en Torhout), van 18 oktober 2008

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.