"Eerst is er melding gemaakt van een zeiler in nood, waarop de reddingsdiensten zijn geactiveerd. Daarna werd de beschrijving bijgesteld tot een surfer. Toen de reddingsdiensten ter plaatse waren, bleek het om een boei te gaan", zegt kapitein Réjane Gyssens van het MRCC.

De zoekactie werd meteen stopgezet. Momenteel blaast de wind uit het westen met een kracht van zo'n 4 à 5 beaufort. Volgens kapitein Réjane Gyssens zouden watersporters op dit moment in principe niet in zee worden geblazen, maar naar het strand.

(BB)

"Eerst is er melding gemaakt van een zeiler in nood, waarop de reddingsdiensten zijn geactiveerd. Daarna werd de beschrijving bijgesteld tot een surfer. Toen de reddingsdiensten ter plaatse waren, bleek het om een boei te gaan", zegt kapitein Réjane Gyssens van het MRCC. De zoekactie werd meteen stopgezet. Momenteel blaast de wind uit het westen met een kracht van zo'n 4 à 5 beaufort. Volgens kapitein Réjane Gyssens zouden watersporters op dit moment in principe niet in zee worden geblazen, maar naar het strand.(BB)