Huisvestingsmaatschappij bindt strijd aan tegen domiciliefraude

Strijd tegen domiciliefraude in Brugge
Redactie KW

Met het nieuwe jaar voert de Brugse Maatschappij voor Huisvesting de strijd op tegen de zogenaamde domiciliefraude. Sommige van de huurders betalen te weinig voor een sociale woning, of voldoen niet meer aan de voorwaarden. Ambtenaren van de Vlaamse dienst Ruimtelijke Ordening hebben vanaf dit jaar politiebevoegdheid om dat ook echt te controleren tijdens een huiszoeking.

De wachtlijsten voor een sociale woning zijn lang, ook in Brugge. Een klein gezin moet vaak zes jaar wachten voor er een huis vrijkomt. De doorstroming moet vlotter, en dus voert de Brugse Maatschappij voor Huisvesting de strijd op tegen de zogenaamde domiciliefraude.

Luc de Smedt:”Bijvoorbeeld: een dame die met een kind in een sociale woning woont, en daar is dan een man bij komen wonen. Dat wordt niet aangegeven, maar die heeft wel een serieus inkomen. En daardoor kan het zijn dat zij geen recht hebben op een sociale woning, maar het kan ook dat ze meer huur moeten betalen.”

De BMH schat dat vier procent van haar huurders domiciliefraude pleegt. Wie betrapt wordt, moet meteen zijn sociale woning verlaten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.