Howest start met Confucius-instituut

Redactie KW

Howest, de hogeschool West-Vlaanderen, zal binnenkort starten met een Confucius-instituut in Brugge. Het instituut biedt opleidingen en activiteiten aan rond de Chinese taal en cultuur. Het gaat om een samenwerking tussen Howest en de universiteit in de provincie Zheijang waar West-Vlaanderen een band mee heeft. Binnenkort komt al een Chinese docente hier les geven en trekken er ook 40 Howest-studenten naar China.

De officiële goedkeuring vanuit Peking is er nog niet maar het staat zo goed als vast dat er in Brugge een Confucius-instituut komt. Confucius was ruim 2000 jaar geleden een bekende Chinese filosoof. In het instituut zul je kennis kunnen maken met de Chinese cultuur in al z’n facetten.

Het Confucius-instituut komt op de Howest-campus in de Sint-Jorisstraat in Brugge. Ondertussen wordt de band met China steeds meer aangehaald. Een Chinese docente is op komst en in de Paasvakantie trekken 40 studenten naar China om er ondermeer met studenten daar van gedachten te wisselen over mensenrechten en cultuurverschillen. Ook de Chinezen die naar Vlaanderen komen zullen in het instituut terecht kunnen.

(kv/ld)

Meer vanavond in het nieuws van Focus vanaf 18 uur en klokvast om 22 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.