Houtmarkt in Kortrijk krijgt grondige facelift

Redactie KW

De Houtmarkt in Kortrijk zal er binnenkort helemaal anders uitzien. Er komt niet alleen een nieuw woon- en zorgcentrum, maar ook een ondergrondse parking. Goed voor zo’n 150 wagens. De stad betaalt een groot stuk van de kosten. En dat kan niet, vindt oppositiepartij Groen.

Aan de houtmarkt, op de Sint-Niklaassite komt een nieuw woon- en zorgcentrum van Sint-Vincentius. Met daarbij ook een ondergrondse parking. En daarvoor is vandaag officieel de samenwerkingsovereenkomst getekend tussen Parko, het parkeerbedrijf van de stad Kortrijk en Sint – Vincentius. Goedkoop wordt het zeker niet. Zo’n 19.000 euro per parkeerplaats. Waarbij Parko – de stad dus – 2/3 van de totale kosten op zich neemt.

Buurtparking

Groen stelt zich daar vragen bij, omwille van het feit dat er in de nabije omgeving toch een groot aantal parkeerplaatsen ondergronds zijn, aan de parking van het winkelcentrum K en de Veemarkt. Volgens schepen Leleu is de nieuwe parking eerder een buurtparking. “Je moet weten dat we hier in een dichtbevolkte buurt zijn. Vele huizen hebben geen parkeerplaats. ‘t Is eerder voor de buurten bestemd dan voor het openbaar gebruik.”

De werken aan de ondergrondse parking zouden midden volgend jaar moeten beginnen. De Houtmarkt zelf wordt een groene zone. Het nieuwe woon- en zorgcentrum Sint-Vincentius zou tegen eind 2016 – begin 2017 klaar moeten zijn.

Houtmarkt in Kortrijk krijgt grondige facelift

Bekijk hier de reportage

(DV/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV, vanaf 18 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.