Horecaman Alain Vandesande uit Kortrijk verkast naar Tenerife

Redactie KW

In West-Vlaamse horecamiddens is Alain Vandesande een naam als een klok. Hij was de voorbije jaren dan ook eigenaar van een aantal bloeiende zaken. Nu gaat hij voor het eerst zijn geluk in het buitenland beproeven. “In Tenerife zal ik de cocktail- en tapasbar Unique leiden”, vertelt hij.

De komende dagen wil Alain Vandesande nog een aantal zaken regelen, om op vrijdag 5 juli zijn cocktail- en tapasbar Unique in Adeje officieel te openen. “Adeje is ideaal. Dit stadje is echt een toeristische trekpleister en ligt in het nieuwe deel van Tenerife. De bar is gelegen tussen een aantal appartementsblokken, maar wel op slechts 200 meter van het strand en met een terras voor 80 personen. Bovendien is er vlakbij een winkelcentrum. Ik kan me geen betere locatie voorstellen.”

Alain, die in Brugge opgroeide, ziet perspectieven in het buitenland. “Waarom ik ga? Gewoon omdat het er 365 dagen per jaar goed weer is en er daar dus altijd veel toeristen rondlopen. Er hangt ook voortdurend een vakantiesfeertje. Een degout van het Belgische horecaleven heb ik dus niet. Ik vond het gewoon tijd voor een nieuwe uitdaging.”

Alain opent in de straat Calle Ernesto Sarti een cocktail- en tapasbar. “We zullen cocktails serveren en een kleine kaart hebben, maar dat wil niet zeggen dat we geen Belgische bieren zullen aanbieden. Landgenoten zullen bij ons dus een pintje kunnen komen drinken”, klinkt het.

(AXV-foto BWB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.