Horecabaas uit Lichtervelde betrapt dief op heterdaad

© Kurt Desplenter
Redactie KW

Zaakvoerder Andy Eeckloo van The Palace in de Statiestraat in Lichtervelde heeft in de nacht van maandag op dinsdag een inbreker op heterdaad betrapt. Het was al de achtste keer in drie weken tijd dat het café ongewenst bezoek over de vloer kreeg.

Andy Eeckloo is afkomstig van Koekelare, maar woont in Keiem. Hij is zaakvoerder van Melangu Projects, dat een aantal horecazaken beheert.

Onder andere De Gapaard in Ardooie, Kings Pub in Oostkamp, La Cloche in Zwevezele en The Palace in Lichtervelde behoren tot de portefeuille van de zelfverklaarde horecaspecialist.

“Omdat er al verschillende keren ingebroken was in The Palace, liet ik daar vorige week bewegingssensoren installeren”, vertelt de geplaagde Andy. “Maandagnacht kreeg ik op mijn iPhone de melding dat er iemand in het café wasIk heb meteen de politie opgebeld en ben naar Lichtervelde vertrokken. De agenten en ikzelf arriveerden ongeveer gelijktijdig en konden de dader op heterdaad betrappen.”

F. D. werd opgepakt en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die besliste om de inbreker niet onder aanhoudingsmandaat te plaatsen en hem bijgevolg vervroegd vrij te laten in afwachting van zijn proces.

(Tim Vansteelandt)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.