Hoofdverdachte kasteelmoord zet advocaat Hans Rieder aan de deur

Redactie KW

Pierre Serry, de man uit Aalter die nog altijd in de cel zit als een van drie hoofdverdachten voor de ‘kasteelmoord’ op Stijn Saelens, heeft zijn advocaat Hans Rieder aan de deur gezet. Dat werd uit goede bron vernomen aan de Gentse Kamer van Inbeschuldigingstelling en wordt bevestigd door het parket-generaal.

De drie verdachten – schoonvader André Gyselbrecht, zijn zoon Peter en Pierre Serry uit Aalter – kregen twee weken geleden van de Brugse raadkamer te horen dat ze in het belang van het onderzoek drie maanden langer in de cel moeten blijven. Ze gingen alle drie in beroep tegen de beslissing, waardoor de Gentse KI zich moet uitspreken over hun verdere aanhouding.

Het advocatenkantoor van Hans Rieder liet aan de voorzitter van de KI weten dat het geen opdracht meer heeft om hoofdverdachte Pierre Serry te verdedigen. Het is nog niet duidelijk waarom de samenwerking werd beëindigd en wie het initiatief daartoe nam.

Voorlopige vrijheid

Serry was vandaag wel aanwezig op de Kamer van Inbeschuldigingstelling en koos er niet voor om zichzelf te verdedigen. Hij zal volgende week dinsdag 24 april weer voor de KI verschijnen met een nieuwe advocaat. Wie Rieder opvolgt, is nog niet bekend.

De advocaten van vader en zoon Gyselbrecht hebben vandaag opnieuw gevraagd om hun cliënten in voorlopige vrijheid te stellen. De KI beslist daar deze namiddag over.

(FV-LVA-Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier