Hoofdgeneesheer Georges Casteur verlaat BZIO in Oostende

© PETER MAENHOUDT
Redactie KW

Dr. Georges Casteur neemt eind dit jaar na 35 jaar afscheid als hoofdgeneesheer van het Belgisch Zee-Instituut voor Orthopedie (BZIO). De raad van bestuur van het BZIO heeft zijn mandaat niet verlengd.

Dr. Casteur was vorige zaterdag de grote afwezige op de feestelijke opening van het oncologisch revalidatiecentrum in de Koninklijke Villa in aanwezigheid van prinses Astrid. Casteur was altijd de grote bezieler van dat project, waarvan het BZIO de initiatiefnemer is.

Het financiële beleid van de Villa slaat nu echter een kloof tussen Casteur en de andere leden van de raad van bestuur en dat is ook de reden van zijn afwezigheid op de opening. ‘Ze wisten dat we voor dat project 8 miljoen euro uit onze reserves moesten nemen en dat we die niet terug zouden zien. Daar heeft de toenmalige raad van bestuur ook mee ingestemd. Maar de raad van bestuur is grotendeels vernieuwd en heel wat medestanders van toen zijn er niet meer bij. Dat deed mij de das om.’

Georges Casteur wordt eind december 65 en moest een verlenging van zijn mandaat aanvragen. Die verlenging heeft hij niet gekregen. ‘Maar mijn 65ste verjaardag was een voorwendsel. Eigenlijk ging het daar niet over’, zegt de arts, die zich vanaf nieuwjaar volop op zijn huisartsenpraktijk zal toeleggen. Ironisch genoeg loopt het mandaat van Casteur in de raad van bestuur wel nog vier jaar. Het BZIO is dus nog niet van hem af.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier