Hond voorkomt drama bij brand in Torhout

Redactie KW

In een huis langs de Waterhoekweg in Torhout heeft een hond zaterdagmorgen omstreeks 2.30 uur een drama vermeden. Het dier merkte een smeulende brand in de garage op en alarmeerde door zijn geblaf en gejank de bewoners.

De garage, waarin twee auto’s stonden, maakt deel uit van het woonhuis langs de Waterhoekweg. De hond lag er in zijn mand te slapen, toen een van de twee wagens, een Opel Zafira, door zelfontbranding vuur vatte. Wellicht moet er zich onder de motorkap een kortsluiting hebben voorgedaan.

Dikke rook

De vlammen sloegen over op een kastje en meteen verspreidde er zich een dikke rook doorheen het huis. De hond kon zichzelf op het nippertje in veiligheid brengen door naar de woonkamer te vluchten. De bewoners – een echtpaar en hun twee volwassen dochters – werden door het huisdier gewekt en verwittigden de hulpdiensten. Zo kon de brand niet verder om zich heen grijpen.

Aanzienlijke rookschade

De Torhoutse brandweer duwde de Opel uit de garage en had weinig moeite om het vuur te blussen. De voorzijde van de auto werd wel totaal vernield en de rookschade in het hele huis is aanzienlijk. Niemand liep verwondingen op, al had de reddende hond duidelijk onder de rook te lijden gehad.

Dierenarts

Aanvankelijk kon hij niet goed op zijn poten staan, maar geleidelijk aan herstelde hij zich. Eerst de brandweer en daarna een dierenarts ontfermde zich over het dier. Dat had de hond zeker verdiend, want zonder zijn geblaf zou de brand misschien een dramatische afloop hebben gekend.

(JS, foto’s JS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.